91/11/20
1:37 ص
در اوج جریانهای فتنه، در حالی که نگران و ناراحت از آن هتک حرمت ها بودم، مطلب مفصلی از فواید فتنه 88 نوشتم که یکی از مهمترین آن ها مفتضح شدن جریانهای خزنده و ریزشی ضدانقلاب است که امروز شاهدیم که علی رغم دست و پازدن های جریان های دخیل در فتنه برای بازگرداندن آبروی از دست رفته، همچنان منفور هستند؛ و امروز در شرایطی که همگی از اختلافات سران قوا و ناهماهنگی ها و سوءمدیریت ها و حتی خیانت ها ناراحتیم، از فواید مسائل اخیر می نویسم:
اکنون سالهاست که رییس جمهور از وجود لیست متخلفان اقتصادی می گوید و برخی نهادهای نظارتی نیز از وجود تخلفات متعدد در دولت و برخی دولتمردان، ولی این اتهامات طی این چند سال در همان حد اتهام باقی ماندند و فقط "بگم بگم!" ها و این که "بعداً خواهم گفت" ها و به عبارتی ناگفته ها روی هم تلنبار شده بود، ولی این ناگفته ها در شرایطی که می توانستند در فضای آرامش بخش و غیر رسانه ای، طرح و پیگیری و دست مفسدان نیز قطع گردد، گویا به مثابه یک نقطه ضعف برای روزهای مبادا نگاه داشته شده بود.
در شرایطی که دولت به پایان عمرش نزدیک می شود و مردم در اثر ناهماهنگی های بین قوا و سوءمدیریت های شان، دچار سختی هستند، طرح مسائل به نحو تنش زا و به حالتی که تنها شبهه سیاسی کاری پیدا کرده اند و در حالتی که همین اخیراً رهبری اینگونه رفتارها را خیانت خوانده بودند، حقیقتاً دردناک است و موجب می شود که حسن نیت، ولایت مداری و مردم دوستی سران قوا زیرسوال برود و بسیاری از مردم از این وضعیت احساس دلسردی نمایند و اما با وجود این خسران های عظیم ولی نمی توان از فواید این جریانات بی خبر ماند.
1- اگر چه شفافیت در بسیاری موارد هزینه دارد ولی همیشه فوایدی نیز دارد، بالاخره اگر کسانی هستند که در قوای سه گانه برخلاف مصلاح ملت به فساد مشغولند، بهتر است که شناخته شوند تا این که همچنان به صورت مخفیانه و موذیانه به حرکات و خیانت های خود ادامه دهند. وقتی شفایت ایجاد می شود توقع برخورد نیز همگانی تر می شود و مراجع قانونی نمی توانند از ابهامات سوءاستفاده کنند و یا به بهانه مصلحت سنجی با مفاسد برخورد ننمایند. فضای مطالبه ی عمومی عدالت، سلامت و صداقت با این شفافیت ها بیشتر می شود و چه بسا کسانی که می خواستند با افشاگری ضربه ای به حریف بزنند، خودشان را نیز در بوته ی آزمایش و صداقت سنجی قرار می دهند.
2- نمایشی که برخی مسئولان در مقصر دانستن طرف مقابل و حتی عوامل خارجی مانند تحریم ها طی این مدت برگزار کردند با وقایعی که در مجلس و بعد از آن بین سران قوا رخ داد عملاً رد شدند و اثبات شد که آنچه که موجب ناامیدی مردم و رنجش رهبری گردید عملاً ریشه در روحیه انقلابی گری و پایداری بر مواضع انقلابی نیست بلکه دقیقاً مشکلات کشور ناشی از دور شدن مسئولان از جایگاه قانونی، اخلاقی و شرعی شان است و یقیناً با بازگشت به همان روحیات مشکلات کشور می توانست مرتفع گردد.
3- یکی از آثار این جریانات پرهیز از جانبداری های افراطی از افراد است، افرادی که در بازی های سیاسی وارد می شوند باید حواسشان باشند که هیچ شخصی معیار و ملاک نیست بلکه این اعمال و رفتارها هستند که قابلیت حمایت دارند. در انتخابات های بعدی باید حواس حامیان و طرفدران نامزدها باشد که هیچ شخص را نباید آن قدر بزرگ کرد که فرد دچار توهم، غرور و خیانت گردد و این تجربه در انتخاباتی که در پیش رو داریم به شدت به کار می آید.
4- مسئولانی که با جهل یا سوءقصد موجب می شوند تا مصالح کشور به پای نفسانیت های شان فدا شود، لیاقت و صلاحیت ندارند که در هیچ منصب و جایگاه مهمی قرار گیرند و یقیناً اطرافیان این مسئولان که نقش تحریک کنندگی دارند نیز شایستگی مسئولیت های حساس را ندارند. پس ما تمام این صحنه ها را همانند صحنه هایی که در جریان فتنه 88 و تا 9 دی 88 در ذهنمان سپردیم، در خاطر خواهیم داشت تا مبادا در هیچ انتخاباتی به آنها رأی بدهیم.
5- شاید تا قبل این جریانات، برخی اهمیت رهبری را در حل و فصل مشکلات درک نمی کردند و اهمیتی به ولایت پذیری افراد نمی دادند ولی با بروز این جریانات که برخی مسئولان حاضر به تسلیم در برابر امر رهبر مبنی بر لزوم وحدت، ذیل راهنمایی های ایشان و شورای حل اختلاف منصوبه از ایشان، نبودند، مشخص شد که اگر ولایت مداری مسئولان سست و صوری باشد عملاً کشور دچار اختلافات، سوءمدیریت ها و مشکلات خواهد شد.
6- شناخته شدن جریانهای سنتی و قدیمی موجب می شود تا فضا برای حضور جریان ها سالم و جدیدتر باز شود، چرا که حتماً بارها و بارها دیده ایم که بسیاری از کارکشتگان سیاسی، تجارب خودشان را چماقی برای سرکوب استعدادها و ابتکارات و انتقادات جوانها معرفی می کنند و حال این که فتنه های 88 و اختلافات اخیر نشان می دهد، حال افراد بسیار مهمتر از گذشته ی ایشان به خصوص آنجا که افراد مسیر ریزش را طی می کنند.
7- یکی دیگر از نقاط مثبت بروز این اختلافات، درک درست از وضعیت کشور و به خصوص مشکلات رهبری است. گلایه ی رهبری از مسئولان مطمئناً بارها در خفا و جلسات محرمانه صورت گرفته است و علی رغم تمام تذکرات، مسئولان قوا همچنان بر طبل اختلاف می کوبند و این مسئله نشان می دهد که مردم همیشه باید حواس شان به رهبر باشد و نمی توان به امید مسئولان ایستاد، بلکه مردمند که پرچمدار ولایت مداری و سربازان راستی کشورند و این مردم هستند که در مناسبتات مختلف مانند همین راهپیمایی 22 بهمن، مسئولان را به درک مسائل و اطاعت از رهبری توصیه خواهند نمود.
این مطلب در سایت عصر هامون منتشر گردید.
برچسب های مرتبط: سران قوا(10)
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.